Megosztás:

Add a Twitter-hezAdd a Facebook-hozAdd a StartlaphozAdd az iWiW-hezAdd a Google Reader-hez

2010. augusztus 31., kedd

Újra a fagyigép...

Két hónapja írtam a Fagor egyik újdonságáról, de a nyári szabadságolások miatt csak most jutott idő a készülék tesztelésére.
Bár a jelenlegi időjárás nem kimondottan fagylalt fogyasztásra sarkalja az embert, sokkal inkább forralt bor esne jól, mégis kipróbáltuk a fagyigépet, az ICE-15-öt. A végeredmény a hűvös idő ellenére is gyorsan elfogyott. Természetesen készítettem egy gyenge minőségű filmecskét a telefonommal, amit most megmutatok.



A megfelelő eredmény érdekében a tartályt 24 órán át a fagyasztóban tartottam és még a SuperFrost-ot is bekapcsoltam, így -30°C volt az kezdeti hőmérséklet. Botorság volt ez részemről, mert a tartály belső falára hirtelen rádermedő jégréteg miatt kicsit szaggatottan, ugrálva ment a lápát, ami némi kifröccsenést eredményezett. Ezt rövid idejű tápfeszültség megvonással sikerült orvosolni, mert így a másik irányba indult a motor, és a lapátnak van egy kis íve ebbe az irányba. Leírás szerint 12 órára kell fagyasztóba helyezni a tálat, legközelebb úgy csinálom. És elég a -15-20°C.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése