Megosztás:

Add a Twitter-hezAdd a Facebook-hozAdd a StartlaphozAdd az iWiW-hezAdd a Google Reader-hez

2009. október 1., csütörtök

A Fagor új esszenciája CR-22 ESSENCE

Végre mintaboltunkban üdvözölhettük a legújabb Fagor kávéfőzőt a CR-22-es modellt. A készülék 15 BAR nyomással préseli át a 75°C-80 °C-os vizet az őrleményen, majd a nagyon finom lyukasztású szűrőn, melyből hármat
(1 és 2 adagos) adnak a ké
szülékhez. Előre porciózott filteres kávét (caffee pod) is használható, ehhez természetesen külön szűrő van. l azon, hogy gyönyörű, még nagy tudással is bír.

  • Presszó kávé 50 ml. 75°C
  • Hosszú kávé 80 ml. 80°C
  • Cappucino 80 ml. 80°C
  • Amerikai kávé 250 ml. 80°C
  • Forró víz pl. teához, instant leveshez
  • Gőzölés











Személyesen megtekinthető, megfogdosható, és természetesen megvásárolható mintaboltunkban.

www.fagormintabolt.hu









10 megjegyzés:

  1. Kedves Fagor mintabolt!

    A CR-22 használati leírásában a következő olvasható:
    "Ha kézileg kívánja a kávé mennyiségét szabályozni, nyomja folyamatosan a gombot 3 másodpercig, és a kávé kezd kifolyni. Amikor már lefőtt a kívánt mennyiségű kávé, nyomja meg ismét ugyanazt a gombot. Pár másodperc múlva hallatszik a három hangjelzés, és kiveheti a filtertartót. A kávéfőző memorizálja a kiadott kávé mennyiségét, és legközelebb ugyanezt a mennyiséget főzi le."

    Nekem sajnos nem sikerült ez alapján beállítani a kívánt mennyiséget, ami nem is lenne olyan nagy probléma, ha az előre programozott presszó kávénál nem valamivel több, mint 50ml kávé jönne le a gyári beállításokkal.

    (Az angol nyelvű leírás szerint is a fenti módon kell eljárni a kalibrálásnál, tehát valószínűleg nem fordítási hiba miatt próbálkoztam eredménytelenül.)

    Tudnak valamit tanácsolni?

    Előre is köszönöm,
    pco
    (pco@freemail.hu)

    VálaszTörlés
  2. Kedves pco!

    Valóban az 50 ml. csak egy körülbelüli mennyiség, a kihelyezett mintakészülék például, annyit produkált, amíg át nem programoztam. Vissza állítanom úgy sikerült, hogy a 3mp benyomás után épp csak egy picit engedtem ki a gombot és újra megnyomtam, így valamivel az 50 ml alatt van a szint.

    VálaszTörlés
  3. köszönöm a választ.

    próbálgattam a gépet, de a programozás nekem sajnos nem sikerült, azaz a gép nem jegyezte meg a belőtt mennyiséget.

    a megállítással nem volt gond, pontosabban az is csak akkor működött, amikor a hagyományos módon, tehát egy rövid gombnyomással indítottam a főzést (és persze ilyenkor a mennyiséget nem jegyzi meg).

    ha a hosszú, 3 mp-es lenyomással indítom a főzést, akkor:
    1. érdekes módon folyamatos a működés (tehát nincs az, ami a fenti "rövid" c. videón is látható, hogy egy rövid "zúgás", azaz nem sokkal az indítás után kis szünet, majd a főzés folytatása)
    2. semmilyen gombnyomásra nem áll meg, sőt olykor 6cl főzetet is produkál.

    műszaki területen dolgozom, és több éves megfigyelés alapján elmondhatom, hogy amikor gépekkel kerülök összetűzésbe, az esetek többségében az szokott utólag kiderülni, hogy én csináltam rosszul valamit. van ötletük, hogy ez esetben hol ronthatom el? :)

    pco

    VálaszTörlés
  4. Javaslok egy személyes találkozót a mintaboltban, melyen a szóban forgó kávéfőző jelenléte is kívánatos! (ha nem probléma)
    Biztos találunk az Ön számára megnyugtató megoldást! ;-)

    VálaszTörlés
  5. Vásároltam egy gépet aminél minden tökéletesen működik, de a lefőzött adag után a kávézacc áll a vízben. Ez azt jelentheti, hogy a nagynyomású főzés után még folyik nem is kevés víz a filterbe és azt színig tölti. Cserénél egyszerűen nem lehet higiénikusan kezelni mert kilöttyen a zaccos víz. Kicseréltem a készüléket és a második darab is ugyanígy működik. Lehet, hogy valamit rosszul kezelek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fontos! A kávét keményre kell döngölni.

      Törlés
    2. Kérdés: Akkor is elég megdöngölni ha csak félig van a filter egy adagos kávé lefőzése miatt? Ekkor azt hiszem a víz miatt fellazul főzés közben.

      Törlés
    3. Egy adag lefőzése esetén a kisebbik szűrőbetétet kell használni.

      Törlés
  6. A kompresszoros kávéfőzőkben mindig lazább (lucskosabb) a zacc, mint a "hagyományos" kávéfőzőknél, mert itt nincs vákuum hatás, és a vízhőmérséklet is jóval alacsonyabb. Viszont ízesebb és egészségesebb kávét lehet vele főzni.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a gépet használjuk mi is kb 1 éve.Eleinte vastag krém réteg volt a lefött kávén,de ez eltünt. Mi történhetet? Ez is valamilyen beállítási hiba?

    VálaszTörlés