Megosztás:

Add a Twitter-hezAdd a Facebook-hozAdd a StartlaphozAdd az iWiW-hezAdd a Google Reader-hez

2011. június 8., szerda

Beindult a fagyiszezon!

Itt a nyár, jól esik egy finom fagyi. Miért ne csinálnánk otthon, saját alapanyagból. A tavaly bemutatott ICE-15 után itt az ICE-16, ami csak színében tér el elődjétől, de most olcsóbb lett mindkét masina, ami azt jelenti, hogy az eddigi 12.990,- Ft-os ár most 10.990,- Ft-ra csökkent!
A műszaki paraméterek egyezése miatt most nem csinálok teszt videót, inkább belinkelem a régit.

És íme egy a készülék színéhez illő fagylalt recept:

Pisztácia fagylalt
Összetevők:
180 ml teljes tej
73g cukor
1 tojás
110 g hámozott pisztácia
325g habtejszín
1,5 kiskanál vanília eszencia

Elkészítés:
Melegítse fel a tejet, és verje fel a tojást
a cukorral. Keverés mellett öntse lassan
a meleg tejet a tojás és cukor keverékbe.
Öntse ezt a masszát egy fazékba, és
melegítse, miközben erősen keveri, amíg el
nem kezd sűrűsödni.
Ne forralja! Hagyja kihűlni
szobahőmérsékletre. Öntse bele a
habtejszínt és a vanília eszenciát, és
tegye be a hűtőbe kihűlni. Öntse bele a
fagylaltgépbe, és működtesse 30 percig.
Amikor a fagylalt elkészült, tegye hozzá az
apróra vágott pisztáciát a fedélen keresztül,
az összetevők beöntő nyílásán át (3). A
fagylaltgépben való elkészítést követően
tegye a fagyasztóba a keveréket fél órára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése