Megosztás:

Add a Twitter-hezAdd a Facebook-hozAdd a StartlaphozAdd az iWiW-hezAdd a Google Reader-hez

2009. november 27., péntek

H1N1 kontra közlekedés

Minden este hallhatunk híreket mostanában az aznapi H1N1 fertőzéssel kórházba szállított betegekről, de vajon a közutakon mennyien szenvednek sújos, esetleg halálos balesetet. H1N1 ellen van oltás, van aki beadatja, van aki nem. De vajon, ha a közlekedési balesetet szenvedett embertársainkról is nap mint nap kapnánk híreket, óvatosabbak, szabályszerűbbek lennénk a közlekedésben? Szerintem igen! Ez fordult meg a fejemben a tegnap esti híradót nézve, erre ma reggel a 7-es úton két alaposan összetört autót láttam az egyik Diósdi kereszteződésben, melyet lámpa biztosít, ami működött. Az egyik a buszmegállóban kötött ki, nem irigylem aki ott állt békésen buszra várva.
Nemrég néhány ködös reggelünk volt. Az egyik ilyen reggelen kb 70 méteres látótávolságnál mit látok? Jön a gépjárművezetői engedéllyel feltehetően rendelkező polgártárs lámpa nélkül!!! Ő lát, a többi meg... Ez szintén a 7-es úton volt Érden.
Szintén Érd, Duna utca, este. A közvilágítási lámpák fényét erősen vissza fogják az egyébként gyönyörű vadgesztenyefák, Út szélén fekete autó, mellette a úttest felől guggol a gazdája, matat valamit a keréknél, (most figyelj!) fekete kabátban, fekete nadrágban, és még a cipője is fekete volt.
Ugyanitt gyakran látok egy kerékpáros embert este hazafele tartva, az előzőhöz hasonló öltözékben és vajon van lámpája, mit gondolsz? Nincs! Látni és látszani!
Bele gondoltam, hogy nem is miatta aggódom, hanem aki véletlenül elüti! Az a lelki teher, amit más butasága miatt kell elszenvednie, a többiről nem is beszélve. Hülyeség ellen sajnos nincs oltás, de talán a média ebben is segíthetne. De gondolom a láthatósági mellény nem akkora üzlet, mint a H1N1 vakcina, hisz' pár százasért lehet kapni, barkácsáruházakban, benzinkutaknál... Miért röstellik felvenni néhányan?
Nincs jogosítványom, nem vezetek autót, ezért nem is tudhatom milyen nehéz a közlekedési szabályokat betartani.
Ha lenne valami teleportáló szérum, én beoltatnám magam közlekedés ellen!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése