Megosztás:

Add a Twitter-hezAdd a Facebook-hozAdd a StartlaphozAdd az iWiW-hezAdd a Google Reader-hez

2009. december 1., kedd

F-306 a Fritőz!

Sok sok olajsütőt láttam már és rengeteget adtam el, a legkülönbözőbb márkajelzéssel. Volt forgókosaras, olajleeresztős, kapcsolós, időzíthető, teflon bevonatos etc. Némelyik szinte megszólalt, és már-már UFO-ra hasonlított. Mégis nagy ellenzője voltam saját háztartásomban az ismert problémák miatt. Nincs pótszűrő, egyébként sem ér sokat az a kis aktívszenes lapka, nehéz tisztítani, macerás az olajat kiönteni stb.
Itt a Fagor mintaboltban találkoztam a Fritőzzel, úgy hívják, hogy F-306.
Nézzük, miért is olyan nagyszerű ez a készülék, hogy még magam is vásároltam a háztartásunkba:

Könnyen és teljesen szétszedhető, ezért nem jelent kihívást az olaj kiöntése, és a készülék tisztán tartása és a fűtő egység kivételével mosogatógépben mosogatható.




Nagyméretű (21 X 15.5 X 9,5 cm) szögletes kosarába kényelmesen helyezhetők a hússzeletek, a burgonya, akár fasírt, mi egy más, hogy a rántott gombafejeket ne is említsem. Jelentős energiát lehet megtakarítani, ha nem több fázisban kell sütnünk.














































A fűtőszál az edény aljától 2 cm-el magasabban van, tehát az alsó hidegebb zónába nem égnek bele a lehulló morzsák nem rontják az olaj minőségét, nem égnek bele. Így többször használható az étolaj, mint az alulról melegítős típusoknál.
Mivel a fűtőszálat körbeveszi az olaj, ezért a hőátadás is hatékonyabb, ami további energiamegtakarítást tud eredményezni, és precízebb a hőtartás, nem ingadozik nagymértékben a hőmérséklet.


A teljesen fölösleges aktívszenes szűrő helyett egy fémből készült fröcskölésgátló szűrő van a fedélbe szerelve, mely könnyen, a fedéllel együtt mosogatható, nem kell szétszedni a fedelet.



Betekintő ablakán figyelemmel kísérhetjük a sütés folyamatát, az étel színét, ezért nem kell a fedőt felemelgetni.

Kezelése egyszerű, mint egy dobókockáé, a kapcsolón kívül egy kontroll lámpa és a hőfokszabályzó található. A különböző ételféleségekhez ajánlott hőfokok a készülék elején található ábrák segítségével könnyen kiválaszthatók.




A kosár lefedhető beeresztés előtt, és kiemelni is tudjuk a fedő fennhagyásával, így a fröcskölés minden kellemetlensége elkerülhető, továbbá lefedett csepegtetéskor kevésbé hűl ki az étel.

























Tároláshoz nagy segítség, a hátuljába betekerhető vezeték, valamint a behajtható kiemelőfogantyú. Oldalára szerelt műanyag fülek segítségével, forró állapotban is könnyedén odébb rakható.

























Bizonyos vélemények szerint az esztétikai megjelenése hagy némi kívánnivalót maga után, de ne felejtsük el, hogy egy munka eszköz, ahol a praktikum és a megbízhatóság elsődleges kritérium. Egyébként szerintem nem néz ki rosszúl, de ez saját véleményem. Aki jó és megbízható, könnyen kezelhető, nagykapacitásu olajsütőre vágyik, azoknak mindenképpen az
F-306-ost ajánlom.
Jelenlegi ára is igen versenyképes, mindössze
13.990,- Forint

2 megjegyzés:

  1. Kedves Mintabolt!
    Légyszi tartsál nekem raktáron egyet az ajánlott fritőzből, mert nagyon praktikus és tényleg jó az ára is! A férjemnél még sírnom kell egy kicsit érte... :-)

    VálaszTörlés
  2. O.K. kedves Jó áron...
    Eltettem egyet!

    VálaszTörlés